Laddar

Så går utredningen kring bilsprängningen

Utredningen kring mordförsöket och bilsprängningen i Kristianstad går vidare.

delningar

För knappt två veckor sedan, lördag den 4 november, exploderade en bilLyckans väg i Kristianstad. En stor polisinsats genomfördes omedelbart och på eftermiddagen kunde två män i 30-årsåldern hämtas in för förhör.

De bägge anhållna männen kunde efter två dagar släppas fria och polisen har fortsatt inte kommit någon längre vart i sin utredning.

– Där ligger vi lite i vänteläge på det tekniska som är gjort. Vi får lite svar efterhand men än så länge har vi inte fått något som gör någonting annat med utredningen just nu, säger Christoffer Ramqvist, åklagare som leder förundersökningen.

Vad har ni fått för svar? – Poliserna har tittat platsen, dokumenterat och berättat. Men vi har inte fått nåt från NFC (Nationellt forensiskt centrum reds. anm). Alltså inga fingeravtryck, blodgrejer eller nåt sånt. Vi vet inte så mycket än så länge.

Tidigare har 24Kristianstad kunnat berätta att personerna som förhörts varit tystlåtna gällande fallet, och inte heller där har polisen kunnat göra några större framsteg. Förhoppningen är nu att den tekniska bevisningen ska kunna bringa större klarhet i bilsprängningen på Lyckans väg.

– Om några veckor räknar vi med att vi har en bättre bild än vi har nu. Men det är svårt att säga hur långt tid det (teknisk undersökning reds. anm.) tar.

Männen som anhölls och senare släpptes är fortsatt skäligen misstänkta för mordförsök.

Relaterade artiklar