Laddar

Så går det med försäljningen av Bunkerläkarens gård

Bunkerläkarens gård i Axeltorp vid Hjärsås är fortfarande inte såld, trots ett flertal intressenter. En bidragande orsak är att åklagaren ännu inte har bestämt ifall byggnaden med bunkern ska rivas eller inte.

delningar

Läkaren Martin Trenneborg bestämde träff med en kvinna, bjöd på champagne och jordgubbar preparerade med sömnmedel. Dagen efter körde han ner den medvetslösa kvinnan till sin specialbyggda bunker på en gård utanför Kristianstad där hon hölls fången.

Efter att ”bunkerläkaren” dömts till tio års fängelse för människorov ska hans gård i Axeltorp säljas. Under de första visningen var ett 20-tal personer på plats, men försäljningen drar ut på tiden. Anledningen är att maskinhallen där bunkern finns fortfarande inte får beträdas. Det är oklart ifall den ens kommer att få finnas kvar.

– Vi har ett flertal intressenter, men de vill också ha maskinhallen som fortfarande är avspärrad och som kommer att vara det ett tag till. Åklagaren har ännu inte heller tagit något beslut ifall den ska förverkas eller ej, säger Rune Johansson på Mäklarhuset i Kristianstad.

Utgångspriset ligger fortfarande kvar på 825 000 kronor. Där ingår en 1,5 plans villa på 60 kvadratmeter i fyra rum. Där finns också fyra tillhörande byggnader. – Det är ett gammalt torp som har renoverats och är fullt beboeligt. Så fort det kommer ett beslut om maskinhallen är jag övertygad om att gården kommer att säljas, säger Rune Johansson.

Enligt Kvällsposten är anledningen till försäljningen att den så kallade Bunkerläkaren, inte har något nytta av gården under de närmaste åren.