Laddar

Så går det försäljningen av tv-kända gårdshotellet

I februari lades Tomarps gårdshotell ut till försäljning med en prislapp på 30 miljoner kronor. Men trots ett stort intresse för bostadsannonserna och en medverkan i tv har man ännu inte hittat någon köpare.

delningar

I början av året lades Tomarps Gårdhotell ut till försäljning. Företaget som arrenderade verksamheten hade försatts i konkurs och idén är att hitta någon som vill driva restaurangen och hotellet vidare. Mäklarfirman HRF förmedling fick uppdraget att sälja själva rörelsen, att hitta någon som ville fortsätta med att laga och servera mat och hyra ut rum till gästerna.

Samtidigt skulle själva fastigheterna säljas av mäklare ESNY (Eklund Stockholm New York), något som uppmärksammades nationellt i tv-programmet Toppmäklarna. Prislappen sattes till 30 miljoner kronor. Den högst värderade fastigheten i Kristianstad till salu just nu.

– Vi har inte längre uppdraget. Det har funnits intressenter, men inte i den utsträckningen vi förväntade oss. Det har gjorts många ansträngningar från vår sida, säger mäklaren Jan Ulvenäs.

I fastigheten ingick det ett bostadshus, hotell samt ett flertal tillhörande byggnader. Bland dessa ett stall, växthus, gåsstuga, hönshus och personalbostad. Fastigheten består dessutom av cirka cirka 20 hektar ängsmark, 12 detaljplanerade tomter och en strandremsa.

För ett par månader sedan bestämde man sig för att plocka bort tomterna från försäljningen och att avyttra dem vid sidan av. Priset sänktes till 22 miljoner kronor.

För bara några dagar sedan plockades annonsen också bort från Hemnet. Någon köpare finns dock ännu inte. Både rörelsen och fastigheten är ännu ute på marknaden och verksamheten drivs vidare även under sommaren.

– Det är fortfarande till salu, säger ägaren Kråke Lithander.

Så här skrev mäklarfirman ESNY om gården inför försäljningen:

”Idag finns där ett fullskaligt gårdshotell med 15 dubbelrum, utrustade konferenslokaler och välrenommerad krog som är med i White guide. I anslutning till hotellet ligger den nyrenoverade mangårdsbyggnaden. Gårdshotellet ligger avskilt och gästerna uppskattar lugnet med fina promenader och löpslingor i skogen och cykelväg runt sjön.”

”Här ordnas matlagningskurser med olika provningar. Här hålls salonger och konstutställningar. Här arrangeras bröllop och här bjuds alltid på god, vällagad mat. Gåsamiddag såväl som stort julbord är självklara inslag i verksamheten.”

”Här odlas grönsaker. Här finns fruktodling till egen must. Här finns också ett eget hjorthägn som garanterar att restaurangen alltid har tillgång till kött av prima kvalité. Allt som serveras är tillagat av närproducerade lokala råvaror. På ägorna finns fiskedamm med kinesisk gräskarp. Här finns också får och höns. Gårdshotellet har egen strand och badplats.”

Relaterade artiklar