Laddar

Så får ni den ultimata kompisresan – 8 tips

Foto: Pixabay

Gänget är samlat, väskan är packad, peppen är på topp och ni är redo att ge er ut i världen. En resa med kompisgänget kan vara en fantastiskt upplevelse men det finns en del saker att tänka på för att resan ska bli lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Vem ska man resa med, hur mycket får det kosta och vart vill ni resa? Det finns mycket att fundera kring innan man ger sig av. Nedan listar vi åtta tips för en lyckad kompisresa, inspirerat av Vouge och Måbra.

1. Välj resesällskap med omsorg

När man ska spendera tid tillsammans på en resa är det viktigt att man klickar, både personlighets- och vanemässigt. Kanske har ni olika olika mat- och sovvanor eller energinivåer som funkar i vardagslivet som lätt krockar när ni ska leva tätt ihop under en resa. Om du själv är introvert men reser med ett supersocialt gäng kanske det lätt leder till att du känner dig obekväm. Välj att resa med kompisar som du vet att du funkar med i längden, oavsett yttre förutsättningar som boende, matvanor och socialt umgänge.

2. Diskutera era förväntningar

Vart vill ni åka? Vill ni ha vita sandstränder och slappa solstolsdagar, äventyr i bergen eller något helt annat? Prata i förväg om vad ni vill, förväntar er samt vilka behov ni har.

3. Sätt en rimlig budget

Hur tråkigt det än må vara borde det vara givet att prata pengar innan resan. Väl på plats blir det mycket utgifter. Diskutera i förväg hur ni gör med allt från taxiresor till mat. Det kan också vara smart att bestämma hur ni vill betala på plats – om ni ska turas om att lägga ut för alla när ni är ute och äter, eller om ni vill splitta på kostnaderna rakt igenom.

4. Gör ett reseschema

Om ni har mycket som ni vill hinna göra under resan kan det vara en bra idé att skriva en lista aktiviteter ni vill hitta på varje dag. Tanken med listan är att alla ska få möjlighet att välja mad man vill delta i och inte. Det viktigaste är att alla får vara med och bestämma lika mycket.

5. Var organiserade

Det kan bli mycket att hålla reda på med transferresor, tåg, taxi eller restaurangbesök. Se till att ha koll på biljetter och åk i god tid för att undvika onödiga bråk.

6. Ha egentid

Även om ni tycker om att umgås med varandra kan det vara vettigt att få komma iväg och få lite tid för sig själv. Se till att alla får lite egentid då och då och ta det inte personligt om någon vill vara ensam en stund.

7. Turas om att ta ansvar

Ingen ska behöva vara den ständiga projektledaren. Se till att dela på ansvaret. En kan tillexempel ansvara för restaurangbesök, en annan för dagsaktiviteter och så vidare.

8. Var närvarande

En resa med kompisgänget kan vara ett minne för livet. Försök därför att vara i nuet och lägg ner sociala medier en stund.

Relaterade artiklar