Laddar

Så blir vädret på studentdagen

På fredag vankas det student i Kristianstad. Vädret väntas dock inte bli det bästa – då flera väderprognoser varnar för regn.

delningar

Efter (minst) tolv års studier springer studenterna i Kristianstad på fredag ut i vuxenlivet. För dem som hoppats på strålande solsken och en fin junidag ser det dock inte lovande ut, då flera prognoser visar på regn under fredagen.

– Jag har inte jättebra besked att komma med vädermässigt. Det är ett regnområde som passerar över stora delar av Götaland, inklusive Kristianstad då, och det drar in över morgonen. Sen ser det ut att regna hela dagen, som det ser ut just nu. Det kan ju ändras lite över tid men som det ser ut just nu blir det ostadigt med regn, säger Caroline Vahlberg, meteorolog vid SMHI.

Rapporterna visar även på ett lite kyligare väder, än vad som ser ut att bli fallet under dagarna precis innan studenten. Då SMHI:s prognoser visar på 14-15 grader under fredagen.

– Som det ser ut nu kommer det regna ihållande hela dan. Men vi får väl hoppas att det blir lite tidsförskjutet – men som det ser ut just nu ska det regna hela dagen, säger Caroline Vahlberg.

Inte heller Klart.se eller Yr.no har prognoser som visar på något bättre väder. Enligt Klart.se väntas regn med som störst nederbörd vid klockan 14:00, och sajten har även utfärdat en risk för åska under förmiddagen. Norska Yr menar i sin tur att det blir kraftig nederbörd mellan klockan 8-14, men att regnet därefter kommer avta.

Relaterade artiklar