Laddar

Inför holmgången – KIK hyllar supportrarna

Tack vare söndagens 5–1-seger spelar KIK ännu för förstaplatsen i Allettan – och det ser ut att kunna bli fullsatt i hallen.

delningar

Sittplatsbiljetterna till onsdagens toppmöte har gått som smör i skolsken. Under söndagskvällen tog de sista sittplatsbiljetterna slut. Det berättar KIK:s ekonomi- och säkerhetsansvarig, Christian Falk.

– De tog slut direkt efter vinsten i går. Hallen har omkring 1 100 sittplatser och ungefär lika många ståplatser. Av tradition köps det inte lika många förköpsbiljetter till ståplats. Men vi har sålt drygt 100 förköpsbiljetter dit, berättar han för 24Kristianstad.se.

Hur många supportrar kommer Troja med? – De kommer med minst en buss men det brukar vara ganska många som kör också. Jag skulle tro att det blir mellan 150 och 200 Troja-supportrar.

Med med mycket folk på läktarna ökar också risken för sammanstötningar mellan supportarna. Något som Falk och KIK är medvetna om.

– Det blir alltid tjafs när det kommer mycket folk. På tisdag ska vi ha ett säkerhetsmöte med polisen, kommunen och vaktbolaget där vi ska planera upp för onsdagen, säger Falk och fortsätter:

– Det kommer finnas mer ordningsvakter än vanligt. Dessutom kommer det finnas polis på plats från både Kristianstad och Ljungby.

Hur tycker du att KIK-supportrarna har skött sig under säsongen? – De har skött sig jättebra i år och skar en fantastisk inramning. Jag tycker att de bidrar till framgångarna på isen också. De har i stort sett skött sig klanderfritt och det har funnits någon enskild som gjort mindre lämpliga saker.

Slutligen. Vad hoppas du på för publiksiffra? – Vi hoppas alltid på så mycket folk som möjligt. Men runt 2 000 är realistiskt. Alla som vill ska kunna se matchen om inget anmärkningsvärt händer. Det blir årets match hittills och är man någorlunda intresserad av ishockey ska man ta chansen att se matchen.

 

Relaterade artiklar