Laddar

Så blir den nya satsningen på C4 Shopping

Företaget storsatsar på C4 Shopping. Här är planerna inför höstens öppning.

delningar

I förra veckan avslöjade Tryggakliniken att de kommer att etablera sig i en servicedel som tillhör handelsområdet C4 Shopping i Kristianstad. Det var något som även 24kristianstad.se berättade om. Här berättar en av grundarna om planerna inför hösten.

– Vi har haft ögonen på Kristianstad under en längre tid. Det behövs en ny enhet och nu känner vi att det var ett bra läge. C4 är exceptionellt bra placerat. Man har infarten från Åhus, från de östra delarna av Kristianstad och Fjälkinge. Det är bara att köra av motorvägen så är man inne, säger Fredrik Molin som är grundare och läkare på Tryggakliniken i Bromölla.

Den lokal som vårdcentralen kommer att ta över är 750 kvadratmeter stor. Det behövs mycket utrymme särskilt under uppstarten. Där ska bland annat inrymmas ett laboratorium.

Cirka åtta personer kommer att jobba på kliniken. Det kan bli både personal från de befintliga verksamheterna i Bromölla och nyrekrytering. Klart är att storsatsningen kommer att kosta.

– Vi kommer att gå minus den första tiden med löner och hyra. Det kostar cirka 3-4 miljoner kronor att starta, men vi det kommer att hålla och då är det bara att köra. Vi tror mycket på vårt goda rykte, säger Fredrik Molin.

Sedan Tryggakliniken startade i Bromölla år 2014 har de fått 6 000 patienter listade hos sig. Fyra år i rad har de blivit utsedda till bäst i Skåne, när patienterna själva har fått sätta betyg. Fredrik Molin är ödmjuk inför den statistiken, men har ändå några förklaringar till framgången.

– Jag är glad för det och det är kul att patienterna uppskattar oss. Vi driver en verksamhet där patienterna ska vara i fokus. Vi har en platt organisation där vi säger till personalen att alla är värda lika mycket. Vi är också rädda om skattepengarna, det ska vara så bra och effektivt som möjligt, säger Fredrik Molin.

Hur ser du på möjlighet att driva en ny vårdcentral i Kristianstad? – Jag tror att det finns en behov i Kristianstad. Det är långa väntetider på många vårdcentraler.

Någon gång i månadsskiftet september/oktober kommer Tryggakliniken att öppna. Det vill säga samtidigt som övriga butiker och restauranger i shoppingcentrat.

Relaterade artiklar