Laddar

Rundqvist: ”Jag ska ha speltid”

Talangen siktar på att knipa platsen som förstemålvakt. ”Jag är väldigt inställd på att jag ska ha den och tänker ge vad som krävs”, säger Max Rundqvist.

delningar

Efter en säsong med Hanaskogs IS i division 4 vände Max Rundqvist, 17, tillbaka till Kristianstad FC i vintras. Tre steg upp i seriepyramiden siktar nu talangen på att lägga beslag på platsen som förstekeeper även i KFC.

– Det är skitkul att vara tillbaka. Det är ett bra gäng att komma in i. Sen är det många nya och det ser spännande ut, säger målvaktstalangen.

Hur har det varit att ta steget från fyran till ettan? – Det är ett stort kliv och ta. Samtidigt har jag spelat här innan och vet ungefär vad som krävs och hur det är. Men det är ett bra kliv att ta. Jag har haft en säsong i fyran med mycket och göra och fått ta en större roll i själva laget. Jag har lärt mig jättemycket, så det var ett naturligt val att gå tillbaka. Nu gäller det bara att knipa förstaplatsen och spela matcher, helt enkelt.

Vad är de stora skillnaderna? – Det är en stor skillnad på allt tycker jag. Allt från fysiken till tekniken, tempot och hur seriöst man tar det. Det är klart att det är en stor skillnad, men man måste också se att jag fick många matcher under en hel säsong. Jag har haft mycket och göra och det är många scenarion som man kan se likheter i. Såväl vad gäller inlägg som skott och frilägen till hur man ska stå och matcherfarenheten.

När Kristianstad FC förra helgen inledde säsongen med att 3-1-besegra FC Rosengård fick också Max Rundqvist chansen från start, innan Joel Hallgren bytte av honom i halvtid.

– Det var kul var det. Det var väldigt roligt. Jag tyckte ändå det gick helt okej för att vara första matchen på ett bra tag. Det var ju den första matchen för dem flesta och vi har ett helt nytt lag. Det var lite ringrostigt men det såg bra ut för att vara första matchen.

Du är ju tydlig med att du vill spela matcher. Vad tror du om dina chanser att knipa platsen som förstemålvakt? – Det är två väldigt bra målvakter, både jag och Joel som fightas. Men konkurrensen ska man ha och det har jag. Det gynnas man av och då blir man bättre och bättre. Men jag är väldigt inställd på att jag ska ha den och tänker ge vad som krävs. Jag ska ha speltid. Det är upp till mig själv men jag har mentaliteten. Jag har vad som krävs för att starta.

När Kristianstad FC så i eftermiddag ställs mot Mjällby AIF väntas målvaktstalangen åter att få speltid – och kan då ställas mot gamla lagkamraten Omar Dampha.

– Oh, det ska bli kul. Det är en träningsmatch men det är lite speciellt med Mjällby som sagt. Jag har inte jättestor koll men jag vet att Omar gick dit, säger Max och lägger med ett skratt till:

– Jag får rädda några bollar om han ska spela.

Mjällby AIF – Kristianstad FC När: 14:00 Var: Strandvallen, Hällevik Läget i laget: Martin Rudolfsson, Paulo Ippolito och Saikou Jawneh återfinns fortsatt på skadelistan och beräknas vara spelklara först om cirka tio dagar. Mohammed Ali Rubi Kweder är avstängd efter en utvisning i Ligacupen.

Relaterade artiklar

Första matchen med Serdar vid rodret

Årets första match väntar för Kristianstad FC. ”Om du vill vara ett bra lag måste du ha en bra defensiv. Men det innebär inte att jag vill spela defensivt”, säger den nya tränaren.