Laddar

Rockfest arrangerar auktion – för barncancerfonden

På onsdagen startade auktionen till förmån för barncancerfonden.

delningar

I somras arrangerades Kristianstad Rockfest för första gången, då rockfantaster för en kväll kunde avnjuta band som spelade i Tivoliparken. Nästa sommar återkommer endagsfestivalen men innan dess arrangerar man en auktion med en avslutande rockförfest.

Vid 16:00 på onsdagen drog nämligen Kristianstad Rockfest igång den auktion man arrangerar till förmån för barncancerfonden, vilka får alla intäkter från auktionen och den avslutande förfesten.

– Alla känner väl mer eller mindre nån som drabbats av cancer och just barncancer vill vi vara med och försöka utrota. Bland annat min brorson drabbades för många år sen, men där var utgången bra som tur var.

– Så vi vill försöka göra det på vårt sätt, genom en rockkväll där vi drar in pengar till välgörande ändamål. Vi diskuterade det och alla var mer eller mindre överens om att göra något för barncancerfonden, säger Christian Axén,  festivalgeneral för Kristianstad Rockfest.

Var fick ni idén att ha en auktion ifrån? – Ända sen min brorson drabbades har jag alltid velat göra någonting, men inte riktigt fått loss tummarna. Nu tänkte jag att när vi fått igång rockfesten har vi skapat lite kontakter och kan prova att köra igång nåt. Och det gick över förväntan med många som var med direkt. Vi har en del fina grejer att buda på.

Till auktionen har band, företag och idrottsföreningar skänkt diverse saker och ting som nu är ute för auktion. Bland de föremål ledningen i Kristianstad Rockfest räknar med kommer vara mest attraktiva finns en exklusiv ölprovning på Charlis Brygghus för två personer, en IFK Kristianstad-tröja som är signerad av samtliga spelare, fyra biljetter till genrepet till andra chansen i Melodifestivalen och Michael Olungas tröja från hans sista match i Djurgårdens IF – vilken är signerad av hela dagens spelartrupp.

– Vi har dragit i lite trådar bland folk vi känner. Sen har folk kontaktat oss själva, när vi gått ut med det på hemsidan och vår Facebook, om att de vill vara med och donera. Det har varit många som inte har vetat hur de ska gå tillväga eller vad de ska ge men gärna velat skänka något. Då har vi försökt hjälpa dem med vad det kan vara, förklarar Christian Axén.

Auktionen kommer avslutas den 27 januari, då Kristianstad Rock(för)fest arrangeras på Biljardkompaniet. För varje besökare på förfesten kommer sedan ytterligare 10 kronor att skänkas till barncancerfonden.

På förfesten kommer besökarna dessutom ha möjlighet att välja vilka två lokala band som kommer få chansen att uppträda på Kristianstad Rockfest i sommar. Under onsdagen meddelade arrangörerna att Herr Gårman, Enslave The Brave, Wicked Wendy och Blackened Blood är de fyra utvalda band som kommer göra upp om platserna.

Relaterade artiklar