Laddar

Revanschsuget KIK beger sig till Småland

Hemmasmällen mot Huddinge är ett minne blott. Nu jagar KIK seger – när det vankas nytt toppmöte. ”Vi har chansen att revanschera oss själva”, säger Mats Lusth.

delningar

Efter helgens smäll – där Kristianstads IK tappade 5-0 till 5-6 mot Huddinge IK – väntar nu ett nytt toppmöte för KIK. Andraplacerade Vimmerby tar emot uppe i Småland, där KIK vid seger klättrar förbi just Vimmerby.

– Det ska väl bli bra. Vi har chansen att revanschera oss själva, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Ni har chans att revanschera er själv. Med några dagars distans från Huddinge-matchen. Vad var det som hände egentligen? – Jadu, säger tränaren och tar en långt paus för att samla tankarna:

– Det kan man väl spekulera i men förmodligen kände man sig för säkra, med 5-0 och jävligt bra spel. Men gör man inte färdigt jobbet kan det gå fort åt andra hållet. Det har hänt tidigare och kommer hända igen, även om alla kanske inte varit med om det. Men gjort är gjort. Det är bara att ta lärdom av det och försöka att undvika samma sak. Om vi är i samma läge måste vi spela färdigt.

Vad har ni sagt om Huddinge-matchen? – Vi har diskuterat det inom laget och hade ett möte i går. Men vad som sagts håller vi för oss själva. Men det är det det handlar om.

För att få revanschen och studsa tillbaka på vinnarspåret är Mats Lusth medveten om vad som krävs av KIK i Vimmerby.

– Det som framförallt krävs är att ligga på första tolv, då det går jävligt fort. De första tio-tolv gäller det framförallt att vara vaken. Sen om vi kan hålla tätt i första tror jag vi har en bra möjlighet att kunna vinna där uppe. Men vi vet sen tidigare år att det går fort där uppe.

 

Vimmerby HC – Kristianstads IK När: 19:00 Var: Vimmerby Ishall Läget i truppen: Amil Krupic, Elias Edström, Joakim Strandberg, Jonas Halvarsson, Roger Ohlsson och Sonny Karlsson är alla på skadelistan. Av de skadade spelarna är Halvarsson tillbaka på is, men han är ännu inte redo för spel. Tobias Törnkvist (Troja/Ljungby) och Erik Flood (Almtuna) är otillgängliga på grund av matcher i HockeyAllsvenskan.

Relaterade artiklar