Laddar

Returmöte väntar uträknat IFK Kristianstad

IFK Kristianstad går in i bortamatchen med hopp om att göra en bra prestation. ”Så får vi se hur långt det räcker”, säger Ola Lindgren.

delningar

En sensationsartad kvartsfinalsplats ligger långt borta för IFK Kristianstad. Trots en halvtidsledning föll man till slut med fyra bollar och 22-26 i det första mötet med Flensburg.

– Det var en okej insats, utan att vi fick till en riktig fullträff för att kunna rubba dem. Det krävs. De är ett bättre lag med bättre spelare och då behöver vi en fullträff på många spelare. Det hade vi inte och då räcker vi inte till, även om det är en jämn och tajt match, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

För IFK Kristianstads del gäller det alltså att vända ett fyramålsunderläge i kväll, för att avancera ytterligare ett steg i Champions League.

– Vi vill göra en bra prestation, en bra match, så får vi se hur långt det räcker. Vi vill få till bitar som gynnar oss i matchbilden. Det är det det handlar om.

Vad är det för bitar du syftar på? – Mer kontringsmål, bättre försvarsspel och mer utdelning på flera spelare. Det var många som inte kom upp på den nivån som krävs. Men det hänger också ihop med att Flensburg är bra och gör oss lite sämre.

Vad ger du er för chanser i kväll? – Jag vill inte spekulera. Utan det förstår vem som helst att det är en tuff match och svår utmaning. Får vi till spelet får vi se hur långt det räcker.

I Kristianstad återfinns Helge Freiman fortsatt på skadelistan. Dessutom vilades Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen från tisdagens träning. Deras medverkan kommer bestämmas först under eftermiddagen.

Relaterade artiklar