Laddar

Restaurangjätten vill etablera sig i Kristianstad

Kedjan bekräftar att att man vill öppna upp i Kristianstad.

delningar

I slutet av 2015 öppnade snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken, vanligtvis förkortad KFC, upp sin första restaurang i Sverige. Sedan dess har man öppnat upp på ytterligare fyra ställen i Sverige.

Kedjan siktar dock på att öppna upp än fler restauranger i landet och redan förra hösten bekräftade man att Kristianstad är en av orterna där man i framtiden vill slå upp dörrarna. En öppning ser dock inte ut att vara nära ännu.

– I dagsläget har vi inget pågående projekt där. Men vi är fortsättningsvis intresserade av att hitta en bra etablering i Kristanstad, men det är inget klart än, säger Martin Jallinder, presskontakt vid KFC i Sverige, som är på det klara med vad man eftersöker.

– Det vi söker är en fristående drive-through i trafiknära läge.

Hur långt in i framtiden en etablering i Kristianstad kan komma att ligga är däremot svårt att säga.

– På sikt vill vi ha en restaurang i Kristianstad men hur lång tid det tar att hitta det perfekta läget får framtiden utvisa, säger Martin Jallinder och lägger till:

– Det är som sagt inget klart än men vi letar efter en passande etableringsmöjlighet.

Sedan tidigare återfinns KFC i Göteborg, Karlstad, Västerås och på två ställen i Malmö.

Kentucky Fried Chicken En amerikansk snabbmatskedja som specialiserar sig på friterad kyckling. På företagets logotyp syns grundaren ”Colonel Sanders”, som 1930 öppnade upp kedjans allra första restaurang.

På företagets svenska hemsida uppger man i dag har cirka 20 000 restauranger och finns i mer än 120 länder.

I Sverige är Nordic Service Partners (NSP) franchisetagare till KFC.

Relaterade artiklar