Laddar

Restaurangen från Yngsjö vann prestigefyllt pris

Restaurangen i Yngsjö har vunnit ett prestigefyllt Skånepris.

delningar

Magasinet Skåne har nu utsett Årets bästa för 2017. Inför tävlingen var två verksamheter i Kristianstad och en verksamhet i Vejbystrand nominerade till årets omväg. Det vill säga det pris som förra året gick till Sotnosens Korvkafé, ett par kilometer söder om Arkelstorp.

Detta år gick priset till Pias Kitchen i Yngsjö. Motiveringen är: ”För nytänkandet och modet att våga starta en annorlunda restaurang långt från storstadens krogvärld, men också för de höga ambitionerna inom både mat och dryck”.

– Jag är jätteglad, det är ett erkännande. Jag jobbar mycket det lokala. Det är en smakresa med upplevelser genom mat och dryck vi bjuder på. Det är välbokat, säger Pia Idberg som äger och driver restaurangen.

Priset gavs via videolänk. Galan blev inställd på grund av snökaoset. Förutom äran blir det nu bland annat ett diplom och en artikel i Magasinet Skåne.

– Man sätter företaget på kartan och det blir en uppskattning för ens hårda arbete. Jag har jobbat som kock i 18 år och har en lång bakgrund inom yrket, säger Pia Idberg.

Det andra företaget inom Kristianstads kommun som var nominerat till Årets omväg är Minas Chokladstudio i Östra Ljungby. I faktarutan ser du alla vinnare.

Fakta: Vinnarna av Skånes bästa 2017:

Årets evenemang: Madamilen (Malmö). 

Årets dryckesproducent: Purity Vodka (Malmö).

Årets kafé: Gul i Kölleröd (Hörby).

Årets restaurang: Kv. Åkern (Malmö).

Årets omväg: Pias Kitchen (Yngsjö/Nyehusen).

Årets mataffär: Gram (Malmö).

Årets matproducent: Marsvinsholm utegrisar (Ystad).

Årets butik: Fröjd af Sverige (Osby).

Årets övernattning: Wanås Hotel (Knislinge)

Årets kultur: Lennart Nilsson Fotograf (Bästekille).

Årets mötesplats: Gro’up Edible Ideas (Malmö).

Årets bästa skåning: Kalle Lind (Lund).

Relaterade artiklar