Laddar

Restaurang stängde i protest – nu har de öppnat igen

En restaurang i Kristianstad stängde tillfälligt efter att ha varit oense med ett byggbolag. Nu välkomnar de gästerna igen.

delningar

I veckan stängde restaurangen Aptit och Salut tillfälligt, belägen vid stora torg. De meddelade sina gäster genom en lapp på porten. Orsaken enligt Kristianstadbladet var en konflikt med byggbolaget K-Fastigheter. Restaurangägarna själva vill inte uttala sig om vad som skett.

Nu har det hela fått en lösning och på fredagen meddelande restaurangen har öppnat igen. klockan 18.00.

– Det går bra att boka bord och vi har öppet som vanligt, säger Jimmy Arvidsson, en av ägarna.

K-Fastigheter har nu börjat sitt arbete med flerfamiljsbostäderna innergården, bakom restaurangbyggnaden. Byggnadsställningar och containrar har placerats längs ena gatan. I ett första skede ska det rivas en mur ut mot Östra Storgatan.

På innergården ska det ges plats för ett femvåningshus med totalt tretton lägenheter. Där ska det också byggas tre stycken gårdshus, alla lägenheter med en exklusiv insida.

– Jag tror att det kommer att bli ett lyft för hela området, säger Åsa Fredin på K-fastigheter.

Byggbolaget har däremot ingen information om varför restaurangen tillfälligt stängde. De har själva försökt att nå ägarna.

– Vi har tidigare haft en diskussion med alla i Kronhuset om exempelvis varuleveranser, men det har vi löst, säger Åsa Fredin.

Relaterade artiklar