Releasefest när bandet släpper sin nya platta

Aguson & Stormen ger ut sitt första album på fyra år. I veckan besökte de Kristianstad.

delningar

På fredag kommer bandet Auguson & Stormen att släppa sitt nya album. En av medlemmarna i det är Jens Lindström som bor utanför Kristianstad med sin familj. Han blev medlem för fyra år sedan, då den förra plattan gavs ut. Tillsammans med tre andra killar från Linköping, Örebro och Göteborg har han gjort "Ut på andra sidan".

– Det är svensk 90-talspop med texter om vemod och lycka, med inspiration från bland annat Jakob Hellman och Magnus Johansson. Det låter som den musik vi själva växte upp med. I det landskapet är vi hemma nu, säger Peter Aguson.

Historien om bandet går tillbaka till år 2008. Då släppte Aguson debutalbumet ”Från vinst till förlust” (Marilyn Records) och fick uppmärksamhet för ett utpräglat akustiskt sound. Låtarna utmanade på Svensktoppen och Aguson medverkande bland annat i Gokväll i SVT.

År 2010 släpptes skiva nummer två ”Sånt man egentligen har sett” tillsammans med bandet Östra Ågatan. På den tredje skivan hade det bandet bytts ut till Stormen. Deras senaste album ”Allt jag lovade” (2014) placerade sig på plats 20 på den svenska albumlistan och följdes upp av flertalet gig.

Jens Lindström, Peter Aguson och Eric Krona är en del av bandet Aguson & Stormen.

Nu är de redo att ge sig ut och möta publiken igen efter releasepartyt som arrangeras på fredag.

– Det finns folk som har följt oss genom åren och som är pepp på det nya. Sedan vill vi att hela riket ska lyssna på oss, vi vill ut och spela live. Vi vill möta publiken, det är hela grejen på musiken. Man når ut bäst på en scen, säger Peter Aguson.

Vad tror ni att era fans kommer att tycka om albumet?

– Vi har fått bra respons tidigare, men nu har det varit tyst från oss i fyra år även om vi har varit och och spelat live. Under hösten har vi släppt två singlar och släpper nu vårt andra album tillsammans. Vi hoppas att det kommer att tas emot bra, säger Eric Krona.

Albumet "Ut på andra sidan" kommer att ges ut på ett flertal digitala plattformar. Bandet har också och en egen Youtubekanal med musikvideos. Senare kommer låtarna att pressas på vinylskiva.

– Det känns väldigt roligt som artist att ge ut ett album på vinyl, det är en helt annan känsla och att ha hela omslaget. Musikvideon har också fått en revival, säger Eric Krona.

Texterna beskriver de som viktiga och just därför har de valt att sjunga på svenska. "Han fick Ingenting" och "Försvann" heter de två senaste singelsläppen. På den sistnämnda låten görs en duett med Magnus Johansson, Grammisvinnare år 1991. Ola Gustafsson (Winnerbäck, Thåström, Le-Marc) är med på gitarr.

– Försvann handlar om att man försöker söka upp den person man varit en gång i tiden, men kanske tappat. Att hitta tillbaka till glöden och jobba mot sina mål, säger Peter Aguson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar