Rekordsångerskan från Kristianstad deltar i Mello

Ann-Louise Hanson. - Foto: Bildbyrån

På tisdagen avslöjades vilka artister som ska tävla i Melodifestivalen. Kristianstadssångerskan Ann-Louise Hanson dem.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under tisdagen avslöjades det vilka 28 bidrag som kommer att tävla i Melodifestivalen nästa år. En av de utvalda är Ann-Louise Hanson som nu ska tävla för fjortonde gången – vilket blir ett nytt rekord. Hon kommer att framföra låten "Kärleken finns kvar", influerad från countrymusiken.

– En countrylåt som handlar om hur det kan vara att förlora en kär vän. Vi tänker såklart mycket på Barbro (Lill-Babs Svensson) som verkligen varit den kära vännen till hela vår familj. Men jag vill poängtera att budskapet är allmängiltigt och menat att ge kraft och tröst åt alla som befinner sig i situationen att sakna någon, säger Ann-Louise Hansson till Kristianstadsbladet.

Redan år 1963 deltog hon i Melodifestivalen första gången. Den senaste medverkan var med Towa Carson och Siw Malmkvist (låten ”C’est la vie") år 2004.

Låten hon nu ska framföra har dottern Josefin Glenmark skrivit. Det var ett krav från sångerskan själv. Hon ville också att texten skulle vara meningsfull.

– Det är en vacker countrylåt som jag hoppas kan inge hopp till de som mist någon nära och kär, säger Ann-Louise Hansson till Aftonbladet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar