Laddar

Regnoväder ser ut att dra in över Kristianstad

Det ser ut att bli en nederbördsfylld helg i Kristianstad. Vill det sig riktigt illa väntar regn i stort sett hela helgen. ”Det kan komma ganska stora regnmängder på kort tid”, säger meteorologen Caroline Vahlberg.

delningar

De senaste dagarna har Kristianstadsborna kunnat njuta av ett fint och soligt sommarväder. Lagom till helgen är det däremot över. Redan under natten mot lördagen kan nämligen helgens regnoväder dra igång.

– Just nu är det ett lågtryck som ligger ner över norra Europa i Tyskland, Polen och Tjeckien. Det är lite regn och åskskurar. Det här ska upp över Södra Götaland, inklusive Kristianstad, under sena natten. Men det är väldigt osäkert när det exakt kommer komma in. Det har varit lite osäkert i våra prognoskörningar. Men det ser ut att komma in över Kristianstadsområdet sent i natt eller i morgon bitti. Det blir lite åska i det här och det kan komma ganska stora regnmängder på kort tid, säger SMHI-meteorologen Caroline Vahlberg.

Det finns därefter risk för att regnovädret håller i sig under resten av lördagen, då temperaturen ser ut att hålla sig en liten bit under 20 grader, omkring 16-18 grader.

– Det ser ut att komma nytt impulsregn och åskskurar under senare delen av eftermiddagen. Det handlar om skurar men är egentligen ganska osäkert att säga var de kommer hamna någonstans. Det kommer vara lite molnigt och risk för skurar under lördagen, med lokalt kraftiga skurar, säger Caroline Vahlberg.

För den som hoppas på bättre väder till söndagen finns det dock risk för ännu mer regn, även om rapporterna under fredagseftermiddagen tyder på att Kristianstad blir utan nederbörd.

– På söndag passerar en kallfront över landet, med regnskurar. Just nu ser den kanske inte ut att passera över just Kristianstad. Men det blir ändå växlande molnighet under söndagen, med risk för skurar. Jag vill inte lova helt uppehåll.

Relaterade artiklar