RECEPT: Fem enkla vegofavoriter på påskbordet

Foto: Melina Reid/Välj vego.

Goda påskrätter för dig som vill äta lite mindre eller kanske helt skippa köttet i år.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Påsken är en stor mathelg för många och det är kring maten vi träffas för att umgås.

Allt fler väljer att ta in rätter på de stora högtidsborden som inte innehåller animaliska produkter och för vegetarianer och veganer finns det allt fler vegoalternativ under påsken.

Här kommer fem recept från Djurens rätts sajt "Välj Vego" för dig som vill utöka de gröna alternativen till påsk.

1. Avokadohalvor med skagen

Fräscha avokadohalvor fyllda med veganskagen gjord på frisk havre fraiche, tångrom och dill. Passar utmärkt till kokt potatis eller tillsammans med rågbröd.

2. Kryddiga bitar med ingefära och apelsin

Vegobitar marinerade i färskpressad apelsinjuice och ingefära. Fantastisk god plockmat eller förrätt som går att göra på vilka vegobitar som helst.

3. Skärgårdssill

Klassisk skärgårdssill i vegansk tappning gjord på aubergine. Passar utmärkt både på en rågmacka eller tillsammans med kokt potatis. 

4. Mangocheesecake

Gult är påskens färg och denna cheescake lyser vackert gult med en fräsch mangoglasyr. En klassiker i vegantappning som går lätt att slänga ihop. 

5. Veggsallad

Visste du att det finns ett salt som påminner om smaken av kokt ägg? Javisst, kala namak-salt som används flitigt i rätter från delar av Sydasien ger en svavelaktig smak som påminner om ägg. Stekt tofu med kala namak och lite andra kryddor blir en perfekt veggsallad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar