Laddar

Rattfyllerist krockade – hade 4,13 i promille

Mannen hade 4,13 promille alkohol i blodet när han krockade.

delningar

I mitten av augusti inträffade en trafikolycka i Osby. En man i 40-årsåldern tappade då kontrollen över sin bil och körde på en trafikdelare vid ett övergångsställe.

En provtagning 40 minuter efter olyckan visade på att mannen från Hästveda hade en promille på 4,13. Mannen har i sin tur erkänt rattfylla men nekar till grov rattfylla – då han menar att analysbeviset är missvisande och att han inte kan ha haft över 1,0 promille alkohol i blodet.

Mannen har berättat att han visserligen druckit både vodka och öl, men att det inträffade så sent som 20 minuter innan den korta körningen. Hässleholms tingsrätt menar dock att det är orimligt att han under så kort tid druckit så mycket alkohol att han hade 4,13 i promille.

Tingsrätten pekar istället på att mannen haft en extremt hög promillehalt och inneburit en trafikfara, då han körde fordonet inom tättbebyggt område. Någonting som gör att en annan påföljd än fängelse inte kan komma på fråga. Hässleholms tingsrätt har därför dömt mannen för grovt rattfylleri och bestämt påföljden till tre månaders fängelse.

Relaterade artiklar