Laddar

Rattfull förare körde in i hus

Krockade vid rattfylla – förnekar brott.

delningar

Hässleholms tingsrätt har beslutat att döma en man i 60-årsåldern till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Det sedan mannen påträffats med 1,85 i promille, i Sösdala i mitten av september.

Åklagaren menar att mannen under bilfärden körde över på vägbanan för den mötande trafiken ”samt orsakade en trafikolycka genom att köra in i ett hus så att det blev skador på huset”.

Mannen själv förnekar att det är han som kört bilen. Han erkänner förvisso att det är hans bil som förekommit vid olyckstillfället men menar att han har två vänner som har tillgång till den, och att det troligtvis var någon av dessa som körde bilen.

Flera vittnesuppgifter har dock berättat att det var mannen i 60-årsåldern som körde bilen vid olyckan. De har även sagt att mannen var ensam i bilen och att han även var nära att köra in i en affär i Sösdala.

Tingsrätten menar att det är ställt utom allt rimligt tvivel att det var mannen i 60-årsåldern som körde bilen. Med anledning av mannens trafikfarliga körning och det faktum att han sedan tidigare återfinns i belastningsregistret för grovt rattfylleri menar Hässleholms tingsrätt att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma på fråga.

Förutom fängelsestraffet är mannen även skadeståndsskyldig. Han ska nämligen betala knappt 40 000 kronor till den förening som är hemmahörande i fastigheten som skadades vid olyckan.

Relaterade artiklar