Rattfull fast – drack en flaska Vodka

Polisen stoppade en full förare som nu åtalas för grovt rattfylleri. - Foto: Mostphotos

Mannen i 45-årsåldern stoppades söder om Kristianstad efter att ha kört full. Nu riskerar han fängelse.

delningar

Det var i januari månad som mannen i 45-årsåldern körde på en väg i de södra delarna av Kristianstads kommun. I bilen satt också hans sambo. Efter att han ställt sig på en uppfart gick polismännen fram till honom och märkte att han var berusad.

De försökte flera gånger att få mannen att blåsa i instrumentet, men han misslyckades. Därför tog de med honom för provtagning på en vårdcentral. Det visade sig att mannen hade 2,6 promille alkohol i blodet. Han togs med till stationen där han fick sova ruset av sig.

Mannen erkänner brottet och har nu åtalats för grovt rattfylleri vid Kristianstad tingsrätt. Dagen innan färden hade han druckit en flaska vodka och den aktuella dagen hade han tagit tre snapsar.

– Jag kände inte mig påverkad. Jag pratade snällt med polismännen när de stoppade oss, allt var normalt. Jag kände inte mig väldigt berusad, sade mannen i förhör med polisen.

Den misstänkta rattfylleristen riskerar nu att dömas till böter eller fängelse upp till två år. Hans körkort var återkallat då han körde bilen. Det framgår dock inte ifall mannen är straffad sedan tidigare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar