Laddar

Publiken svek – i Champions League-matchen

Det blev med IFK Kristianstad-mått mätt en svag publiksiffra mot Wisla Plock. ”Jag tycker bara det är synd att folk inte tar sig hit”, säger Jesper Larsson.

delningar

Spel i Champions League är inte någonting som verkar attrahera Kristianstadspubliken. I lördagens hemmamöte mot Wisla Plock blev det inte ens 4 000 åskådare. Då den officiella siffran stannade på 3 859 besökare.

– Att det var 4 700 i torsdags mot Malmö tycker jag är en relativt bra siffra. 3 800 i en match som vi på förhand visste var lite av en måstematch… Jag tycker det är lite synd att folket inte kommer hit och tittar på klasshandboll. Inget ont om Malmö som sagt, men när vi spelar i Champions League är det en nivå till som gäller, säger IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson och fortsätter:

– I måstematcher behöver vi som sagt stödet. Sen måste vi väl titta på hur vi jobbar med marknadsföringen kring matcherna. Det är klart att vi förstår att Barcelona kommer locka i februari men det är ju inte i de matcherna vi behöver stödet och vinna för att ta oss vidare, utan det är just den här typen av matcher. Så det tycker jag är lite synd.

Vad kan det tänkas bero på att det inte ens är 4 000? – Det täta matchandet. Det är väldigt tufft att med en dags mellanrum kanske ta hit hela familjen. Jag förstår också att det kostar pengar. Nu ser programmet ut som det gör. Vi har försökt plocka in matcherna där det funkar, men jag har förståelse att det kan kosta lite mycket att ha det så här tajt. Framförallt då när det är två hemmamatcher på tre dagar. Men det är som sagt de här matcherna vi behöver stödet i.

Vad ska man göra för att publiken ska komma? – Det är inte jag rätt man att svara på. Jag tycker bara det är synd att folk inte tar sig hit, för det är en nivå till i jämförelse med serien. Men samtidigt måste jag också säga att jag vill tacka de 3 800 som var här. För de gör verkligen allt och jag tror att de tycker att de fick valuta för pengarna också.

Att en Champions League-match drar färre än 4 000 åskådare är dock ingenting som kommer som en överraskning för sportchefen. Då han menar att det inträffat även de senaste säsongerna.

– Det är väl inte så länge sen egentligen, i Champions League. Denna säsongen kanske vi inte har haft det. Men förra året hade vi det och första året också. Så vi vet att de internationella matcherna är lite tuffare. Kanske framförallt mot motstånd som inte är så namnkunniga, men det betyder ju att de här lagen vi mäter oss med just nu i alla fall. Vi är inte heller Barcelona-klass direkt. Inte än.

Fotnot: I årets övriga hemmamatcher är publiksiffrorna följande: HC Zagreb (4 040), Rhein-Neckar Löwen (5 017), HC Vardar (4 030).

Relaterade artiklar