PT–Kajsa: Träningsresan – en starkt växande trend

Det är alltid kul att titta på trender och vart vi är på väg i olika branscher. I träningsbranschen så har Träningsresan gjort en enorm framfart.

delningar

Det ploppar upp träningsresor överallt med olika inriktningar. Du kan åka och försvinna i yogans värld under en vecka, du kan ha en vecka i dansens tecken, den klassiska skidresan ska inte glömmas men så finns ju de där resorna där du kan göra nästan ALLT!

Att ha en aktiv semester blir mer och mer populärt. Vi som jobbar med hälsa välkomnar varmt detta. Om jag ska prata med mig själv så blir jag ledsen hela vägen in i hjärtat när jag är ute och reser och ser föräldrar hänga med sina barn vid baren kl 10:00 där de hämtar ut dagens första drinkar och barnen hinkar läsk och pommes som aldrig förr.

Jag säger inte att du måste vara hurtig på din semester men hur eller hur så har semester med att ta hand om sig och ladda batterierna igen. Bra mat, bra sömn, härligt sällskap men även rörelse då mångas vardag är alltför stillasittande.

Kanske kan kombinationen semester och träning göra att du kommer igång på riktigt? Du kanske testar något som du aldrig skulle testat hemma i vardagen och hittar glädjen i att röra  på dig? En löprunda på strandpromenaden vid Spanska solkusten känns kanske mer lockande än löprundan i vintermörker och slask? Motionssimning i kristallklart vatten i Kroatien istället för att simma in i en hårboll i stans simhall? Eller ett helt vanligt gruppträningspass under en värmande sol?

En träningsresa kan kanske misstolkas som ett träningsläger. På ett träningsläger åker elitidrottare. På dagens träningsresor ser vi att målgruppen blir bredare och bredare. Nivån på dem som vill åka på träningsresor blir allt lägre vilket är så coolt!

Men inte ska du väl åka iväg och slita i en vecka och sen komma hem som en urvriden trasa??!! Så kanske många tycker. MEN, rent fysiskt så är fördelarna med en veckas träning enorma. Det kommer att vara tufft för vissa men för de allra flesta är det inga problem att höja träningsdosen under en veckas tid. Det har vi ork för. Ser du till att du får en bra variation med en blandning av styrke-, konditions-, och rörlighetspass så kommer träningsveckan ge en rejäl boost för formen!

Värt att tänka på är att återhämtningen oftast blir bättre under en träningsresa på varmare breddgrader. Detta pga att kroppen återhämtar sig bättre i värme än i kyla men framförallt att återhämtningsmöjligheterna är enorma. Hemma finns vardagen. Vi ska skjutsa våra barn till deras aktiviteter, vi ska jobba, vi ska sköta hemmet och se till att allt rullar. Efter morgonpasset på din träningsresa kan du i lugn och ro njuta av frukosten och sen bara glida ner till poolen och häva ut dig i en solstol och halslumrande höra plasket från poolen. När hungern sätter in så fyller du på med bra mat från alla bufféer som erbjuds och vart du än går så möter du människor som är där av samma anledning som du – att ta hand om sig själv och träffa likasinnade.  Snacka om optimal återhämtning!

Det finns en drös med arrangörer där ute som skräddarsyr resor. Du kan skräddarsy din egen resa på egen hand om du är uppfinningsrik och inte vill åka i grupp. Många gym arrangerar träningsresor för sina medlemmar. Tränar du på ett gym som arrangerar en träningsresa så har du ett bra guldläge – för då kan de hjälpa dig att skräddarsy din vecka helt utefter dina behov och utefter vilken nivå du befinner dig på. De kan även hjälpa dig att förbereda dig rent fysiskt inför din träningsvecka.  Allt för att du ska få världens bästa vecka i hälsans tecken.

Kanske årets julklapp  rent av ÄR en träningsresa?? Med tanke på vart jag jobbar så kan jag rekommendera Apollo Sports sprillans nya anläggning i Hurgada. Dit åker jag i april – följ med vet ja!

/ Kajsa Personlig Tränare Wellness Studio Karlskrona

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar