Prisfall på lägenheter i Kristianstad

Foto: Mostphotos/Michael Erhardsson.

Medelpriset på de sålda bostadsrätterna sjönk förra året. Samtidigt blev villorna dyrare, visar en ny sammanställning för Kristianstad.

delningar

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik analyserat hur priserna på bostadsmarknaden förändrats i Skåne under år 2018. Skillnaderna mellan kommunerna är stora. Det konstateras dock att priserna har fortsatt öka trots en utebliven regeringsbildning och en räntehöjning.

– Räntorna, såväl de bundna som de rörliga, är fortsätt mycket låga och allt tyder på en fortsatt stabil bostadsmarknad under 2019 i Skåne. Framöver kommer det dock bli viktigt att titta på hur vi kan skapa en bättre rörlighet på bostadsmarknaden, säger Kasper Isgren, Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Priset på bostadsrätter har ökat mest i Kävlinge, där de gått upp med hela 29 procent. De dyraste lägenheterna finns dock i Lomma, med en kostnad på 35 458 kronor per kvadratmeter. Det betyder att en trea på 70 kvadratmeter där kostar i genomsnitt 2,48 miljoner kronor.

I Kristianstad har bostadsrättspriserna samtidigt minskat under det senaste året, med en procent. Genomsnittspriset för de sålda lägenheterna ligger på 15 664 kronor per kvadratmeter. Det vill säga ungefär samma pris som i Trelleborg eller Eslöv.

Villapriserna däremot har ökat med sex procent under året 2018. Medelpriset på de sålda husen uppgick till 2 067 000 kronor. Procentuellt skedde störst ökning i grannkommunen Bromölla där genomsnittsvillan nu kostar 1 388 000 kronor. Där steg villapriserna med femton procent.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar