Laddar

Premiäröppning: De har tagit över lokalen vid Lilla Torg

BR Leksakers gamla lokal har fått en ny verksamhet. I dag hade glassbaren premiäröppet.

delningar

Lokalen där BR Leksaker tidigare höll till på Lilla Torg i Kristianstad har fått en ny hyresgäst. En glassbar har öppnat på och lördagen var det premiär. En av entreprenörerna bakom den är Alice Kvist, som vanligtvis jobbar och utbildar sig inom bageri.

– Det är femte året som vi driver den här glassbaren och det har gått ganska bra, särskilt när vi har funnits centralt. Här har vi alla 31 smakerna från Otto & Glassfabriken i vårt sortiment. Mjölkchoklad/Päron och Romrussin är de populäraste, säger Alice Kvist.

Detta året finns dessutom fyra nyheter att välja bland. Saltkaramell och Tranbär/Ingafära är två av dem. De andra är Mandarin och Mangopassion/Sorbet.

Öppningen blev något kylslagen då temperaturen utomhus bara visade på tre plusgrader. Nu är planen att ha öppet under helgerna fram till sommaren, ifall vädret passar för att äta glass. Under sommarmånaderna ska där sedan vara öppet de flesta dagar i veckan.

– Då kommer vi också att ha en uteservering. Vi har det bästa läget vi kan ha i stan och vi hoppas på att det finns många som är sugna på glass, säger Yrsa Svensson, som till vardags läser samhällsvetenskap på Österäng.

Hur ser förväntningarna ut inför sommaren? – Vi hoppas på bra väder, men inte så varmt att de åker till stranden istället för att gå på stan. Det ska vara lagom väder för att äta glass.

 

 

BR Leksaker flyttade ut. Nu används en del av lokalen som glassbar.

Relaterade artiklar