Laddar

Premiär för unik bilutställning i Kristianstad

Nu blir det premiär för en unik bilutställning i Kristianstad. Entusiasternas dröm har blivit till verklighet.

delningar

Under lördag och söndag kommer det att arrangeras bilutställning på Ivö Camping, då det blir premiär för ”Rides of Island”. Bakom det står bland andra entusiasten Henrik Haraldsson och hans sambo som driver Rides of Sweden. Det har sedan länge varit en dröm att skapa en egen bilutställning och platsen utanför Kristianstad var perfekt.

– Med Rides of Sweden har vi under cirka 1,5 års tid åkt runt till bilutställningar i hela landet. Ofta står man på en asfaltparkering och snackar med varandra om bilar. Men så diskuterade jag med Kevin på G Teknik och vi kom på idén att ha en bilutställning ute i naturen. Vi frågade campingen på Ivö och de var positiva till det, säger Henrik Haraldsson.

Under våren och sommar har de planerat utställningen och nu kommer den att bli till verklighet. Totalt 11 personer hjälps åt med allt det praktiska. Till Ivö kommer över 130 bilar att anlända och ställas ut för allmänheten.

– Intresset har varit stort, även om det är första gången för bilutställningen. Det kommer allt från showbyggen till trimmade bilar och bilar med ombyggda ljudanläggningar, säger Micce Bergwall, medarrangör.

Naturligtvis kommer det också att bli tävling under helgen. De bästa bilarna ska utses i totalt nio olika kategorier (se faktarutan). Både en jury och besökarna får vara med och rösta. Vinsten består både av pokaler och av sponsrade priser.

Utöver det finns möjlighet att testa på olika typer av aktiviteter, exempelvis att köra wakeboard. En DJ kommer vara på plats för att spela musik och en bikinitvätt kommer erbjudas till bilägare. Dessutom kommer en rad företag att ställa ut. De hoppas nu på många besökarna under helgen.

– Det kommer att bli trevligt och en riktigt bra stämning. Det vi vill uppnå är att alla ska känna sig nöjda när de åker härifrån, säger Henrik Haraldsson.

Här kan du få inspiration inför helgen på Rides of Swedens Youtubekanal.

Fakta: Tävlingskategorierna under ”Rides of Island”:

Snyggaste ljudbygge 1:a, 2:a & 3:e plats

Peoples choice

Bästa puts

Bästa inredning

Bästa udda bil

Rides of sweden choice

Bästa Stance 1:a, 2,a & 3:e plats

Bästa Showbygge 1:a, 2:a & 3:e plats

Bästa Motor

Relaterade artiklar