Premiär för ny butik i Kristianstad

Nu öppnar den nya butiken i Kristianstad. "Jätteroligt men nervöst" säger en av ägarna.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På onsdag den 21 november öppnar Butik Retroaktiv på Långebrogatan i Kristianstad. I en 600 kvadratmeter stor lokal har de flyttat in, bakom Kids Corner. Byggnaden är nu fyll av antika och retro designföremål från hela världen.

– Nu i början kommer vi att fokusera på designmöbler. Här finns bland annat Hans J. Wegner och Hans-Agne Jacobsson representerade. Det är mycket från Danmark och Italien samt en del svensk design, säger Kristoffer Lilja, som driver butiken tillsammans med Lil Löfstedt.

Månader av planering och hårt arbete bakom den nya butiken. Intresset för äldre föremål och design ledde entreprenörerna in på konceptet. Att skapa en fysisk butik, var en idé som föddes under en biltur.

– Vi var ute och körde en loppisrunda tillsammans och då sade vi båda att vi borde öppna en butik. Efter det har vi fått starta eget-bidrag från Arbetsförmedlingen, säger Kristoffer Lilja.

Ett stort antal möbler, lampor och inredningsdetaljer har burits upp till ovanvåningen inför premiären. De har köpts in bland annat genom auktioner och dödsbon. Butiken kommer nu att ha öppet sex dagar i veckan, från tisdag-söndag.

– Nu känns det roligt med nervöst. När vi satte upp skyltarna och såg hur det lyste inne i butiken, då kände man att det är på riktigt. Folk har redan varit här och frågat om vi har öppet, säger Kristoffer Lilja.

Hur ser intresset ut för det ni säljer?

– Vi ser att det har blivit allt större. Folk är med medvetna och vet vad de är ute efter. De har koll på designers och kollar efter stämplar. Det är också ett återbruk som är bra för miljön, säger Lil Löfstedt.

– Det är många som åker ner till kontinenten för att köpa designmöbler, men vi hoppas att kunna locka dem hit till Kristianstad istället, säger Kristoffer Lilja.

Klockan 10.00 på onsdagen slår butiken upp portarna. Premiären firades redan under tisdagskvällen med mingel i lokalerna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar