Laddar

Premiär för gratis veterinärmottagning på Café David

I morgon är det premiär för en ny veterinärmottagning på Café David. Den riktar sig till hemlösa och personer med dålig ekonomi.

delningar

Café David är en verksamhet i Kristianstad som drivs av Skåne Stadsmission. Dit söker sig utsatta personer för att bland annat äta frukost tillsammans och för att få en social gemenskap. För bara några månader sedan var det invigning av de nya lokalerna och nu tar de ytterligare ett steg i att utveckla verksamheten.

I morgon öppnar en ny veterinärmottagning på Café David i samarbete med Vet-Ida och Djurskyddet. Idén kommer från systerverksamheten i Malmö. Där har man sett att det finns ett stort behov av att hjälpa personer med deras husdjur när de blir sjuka eller skadar sig.

– Vi har sett att det finns ett behov för detta. Det finns deltagare hos oss som har hundar eller katter, men det är inte alla som har den ekonomiska möjligheten att ta sitt husdjur till en veterinär, säger Sara Larsson,  enhetschef på Skåne Stadsmission i Kristianstad.

Veterinären som hjälper till ideellt i verksamheten är Ida Pettersson. Varannan månad kommer hon att finnas på  plats för att göra allt från hälsokontroller till att klippa klor. Allting för djurens bästa. De personer som brukar komma till Café David är alla från bostadslösa till sjukpensionärer. För dem blir den nya mottagningen är stor hjälp.

– Det är bra att vi kan erbjuda detta gratis. Många som besöker oss har husdjur och nu kan de få en bättre hälsa, säger Sara Larsson.

Djurskyddet sponsrar med kostnaderna för recept och vaccination. Den legitimerade veterinären ställer samtidigt upp med sin tid, kunskap och erfarenhet.

– Det är fantastiskt vad hon gör för våra deltagare. Vi är tacksamma över att Ida lägger ner sin själ i detta och arbetar ideellt, säger Sara Larsson.

Under premiären i morgon är mottagningen öppen för katter klockan 15.30-16.30 och för hundar klockan 15.30-18.30.

Relaterade artiklar