Laddar

Premiär för gratis stand-up på Kongen

Kongen Comedy är äntligen tillbaka. Nu har de bokat ett riktigt höjdarnamn.

delningar

På måndag den 12 februari är Kongen Comedy tillbaka. Arrangemanget som drivs av Joel Andersson har blivit en succé och får därför en fortsättning även denna säsong. Klockan 19.00 drar det igång på pub Kongen i centrala Kristianstad.

– Det har varit väldigt kul och med mycket publik alla gångerna. Nu kör vi vidare på samma koncept med sex komiker som framträder. Det blir både nya förmågor och en riktig höjdarbokning, säger Joel Andersson.

Vem hen är vill arrangören hålla hemligt för spänningens skull. Han berättar dock att komikern är känd både från P3, från de senaste tv-showerna av Släng dig i brunnen och från TV4-programmet Parlamentet.

– Det känns bra att vi fick chansen att göra den här bokningen. Oftast gör hen inte mindre gig som det här, säger Joel Andersson.

Kommer det att fortsätta vara gratis? – Det kommer det att vara, jag tror att det behövs i Kristianstad dit det arrangeras flera event med stora komiker som David Batra (17 februari). För de som inte vet ifall de gillar stand up-comedy så kan de gå hit till ett gratisevent.

Planen är att köra på med Kongen Comedy en gång per månad fram till april – alltid på en måndag. De flesta komiker är redan uppbokade, nu är det bara publiken som fattas.

– Många av dem som uppträtt här tidigare vill komma tillbaka. Det är Kristianstadbornas förtjänst, säger Joel Andersson.

Vad kommer publiken att möta på Kongen Comedy? – Hittills har det varit sjukt varierat. Det har varit allt från snälla mormor- och morfarskämt till det grövsta som kan komma ur en människas mun. Det får man vara beredd på. På Kongen ska man kunna skämta om allt.

Relaterade artiklar