Laddar

Premiär för årliga föreställningen

Nu vankas det premiär för den årliga föreställningen.

delningar

På tisdagskvällen är det premiär för Barbacka Danskompanis föreställning ”Ljus & Mörker”, vilket är den elfte produktionen som kompaniet sätter upp.

– Vi har i år valt att jobba med temat ”Ljus & Mörker”. Det är lite abstrakt men samtidigt väldigt rakt på. Vilken känsla ger ”Ljus & Mörker”? Betyder ljus något positivt och mörker något negativt, eller är det tvärtom? Vi leker med ljus, lampor och skuggor – där dansarna gör egna tolkningar av ”Ljus och Mörker”, säger danspedagogen Therese Wilhelmsson.

Vad ligger till grund för årets tema? – Vi har tidigare i våra produktioner varit ganska konkreta med en fråga eller berättelse. Tidigare år har det varit olika typer av juveler och mineraler. Nu ville vi ha ett intressant ämne som är öppet för mycket tolkningar. Därför blir det ett lite mer abstrakt tema även i år. Det är även dansarnas önskemål att leka med ljus och mörker.

Efter att ha haft working-in-progress-föreställningar väntar nu slutföreställningen, sedan finjusteringarna av framträdandet gjorts. Totalt väntar fem föreställningar på Kulturhuset Barbacka.

– Vi har fem offentliga föreställningar för allmänheten visas i morgon, fredag och lördag. Då köper man biljetter på plats eller via telefon eller mejl på Kulturhuset Barbacka. Det är en cirka timme lång föreställning.

Danskompaniet består i dag av 15 dansare, vilka är 13-18 år gamla.

Föreställningar för ”Ljus & Mörker”: Tisdag 5 december: klockan 19:00 Fredag 8 december: klockan 18:00 och 20:00 Lördag 9 december: klockan 14:00 och 17:00

Relaterade artiklar