Laddar

Populära frisörsalongen ska säljas: ”Många har hört av sig”

Frisörsalongen Wilma Hardesign Studio ska säljas efter 16 år. Sofia Herrmann som drivit företaget har många minnen med sig från kunderna. Flera har hört av sig och vill köpa salongen.

delningar

Sofia Herrmann arbetade i elva år som anställd på en salong innan hon tillsammans med en kollega tog beslutet att öppna eget. Valet föll på en lokal i Vä, inne i köpcentrat. Det blev snabbt en framgång. – Vi ville utveckla vår egen affärsidé och ha en profil som var passande för oss. Ryktet om att vi skulle öppna spred sig ganska snabbt i samhället. Redan innan vi hade öppnat dörren var det många som ville boka tid, säger Sofia Herrmann.

Salongen döptes efter dottern Vilma och blev till Wilma Hardesign Studio. Som mest har sex personer samtidigt arbetat på företaget. Allt från skäggklippning till håruppsättningar inför bröllop har de genomfört. För några år sedan byggdes dessutom ett rum upp med massage och spa. Många av kunderna är lokalt boende. – Det har alltid var fullt upp att göra. Vi har blivit väl mottagna av kunderna. Det är många familjer som klipper sig, både barn och vuxna. De tycker att det är smidigt att kunna ta cykeln ner till frisörsalongen. Vi har velat skapa den som en liten oas där det är en lugn och harmonisk stämning, säger Sofia Herrmann.

Nu ska salongen säljas och hyreskontraktet överlåtas till en ny entreprenör. Lokalen ligger i ett expansivt område och den nya Coop-butiken drar nya kunder. Fler företag ska flytta in i det nya köpcentrat, bland annat ett apotek. Därmed finns goda förutsättningar att fortsätta utveckla salongen. – Det är många som har hört av sig på annonsen. Nu hoppas jag att någon yngre engagerad person vill driva salongen vidare, säger Sofia Herrmann.

Vad tar du med dig för minnen från salongen? – Det har varit många roliga samtal med kunderna. Det har alltid varit roligt att åka till jobbet. Jag tror också att kunderna har känt att man gett dem ett bra och professionellt bemötande, att vi har sett vilka behov de har, säger Sofia Herrmann.

Vad ska du själv göra när frisörsalongen är såld? – Nu tar jag steget rätt ut och får prova på något nytt. Jag kommer att fortsätta jobba som frisör, dessutom ska jag utbilda mig till yogainstruktör, säger Sofia Herrmann.

Relaterade artiklar