Politisk vilde utesluten från Vänsterpartiet

Abdikarim Hassan utesluts ur Vänsterpartiet.

Abdikarim Hassan utesluts nu ur Vänsterpartiet. Nyligen togs det formella beslutet.

delningar

I valrörelsen var Abdikarim Hassan aktiv i sitt arbete med att möta väljarna. Ungas psykiska hälsa och möjligheten till arbete var ett par av frågorna på agendan. Det ledde till en stor för honom i valet med totalt 107 kryss på valsedlarna – något som gav en plats i kommunfullmäktige.

Två dagar innan valet hade den främlingsfientliga tidningen Samnytt publicerat en artikel om att Vänsterpartisten hade flera gamla domar. Han har bland annat dömts till sex månaders fängelse efter att ha blivit tagen med ett halvt kilo cannabis i en skolväska.

Efter valet tog Vänsterpartiet del av uppgifterna i samband med en publicering i Kristianstadsbladet. De tog då avstånd från de tidigare brott som deras representant dömts för.

Den hela tog en ny vändning då Abdikarim Hassan inför mötet i kommunfullmäktige den 13 november. Då hade ledamoten beslutat sig för att inleda en teknisk samverkan med Sverigedemokraterna. Han blev en politisk vilde.

Tre dagar senare har Vänsterpartiets verkställande utskott beslutat att suspendera Abdikarim som medlem. Nu har partistyrelsen också tagit det formella beslutet att utesluta honom från Vänsterpartiet. Han sitter dock kvar som ledamot i kommunfullmäktige.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar