Laddar

Politikerna besvarade motion efter 15 år

Rådhuset i Kristianstad. - Foto: Arkiv

Det tog 15 år för politikerna i Kristianstad att svara på ett förslag från Miljöpartiet. Det väckte en del kritik i kommunfullmäktige.

delningar

För femton år sedan var Peter Groth gruppledare för Miljöpartiet i Kristianstad. Då lämnade han in ett förslag till kommunen om en bättre boendeplanering för äldre. Efter det har han lämnat den politiska församlingen för att bli ledamot i grannkommunen Hässleholm.

Svaret på hans motion har dock dragit långt ut på tiden, sedan den togs upp första gången år 2003. Det vill säga samma år som Kristianstadsfödda Moderatledaren Bo Lundgren meddelade sin avgång och då Irakkriget startade. Nu, femton år senare, ger kommunfullmäktige ett svar. De tog nyligen beslut om den frågan.

– Vi är tacksamma för miljöpartiet att ni så snart har besvarat den här motionen från år 2003, sade Carl-Henrik Henriz (MP), möjligen sarkastiskt.

– Den här motionen skrev på den tiden då jag var 30 år gammal, då det inte fanns smart-telefoner. Var har den här motionen hamnat? Vad har skett under 15 år som gjort att vi inte kunnat besvara den, sade Ruzica Stanojevic (V).

Svaret som är skrivit av tjänstemännen i kommunen är kortfattat att boendeplanering är god. I Kristianstads kommun har det under de senaste två åren getts startbesked för 500 -600 bostäder per år, de flesta nära buss och tåg. Det kommunala fastighetsbolaget ABK har uppfört trygghetsbostäder på flera platser. För de som vill bo kvar hemma på äldre dagar har hjälpen ökat.

Kommunalrådet Pierre Månsson (L) fick svara på varför motionen inte har fått något svar tidigare. Hade sade då att den har legat på mark- och exploateringsavdelningen. Så mycket längre kom den aldrig förrän nu.

Relaterade artiklar