Politiker från Kristianstad tar efter Anders Ygeman (S)

Annelie Karlsson tar över uppgiften som gruppledare efter Anders Ygeman. Foto: Riksdagen samt Wikimedia.

Annelie Karlsson har utnämnts till ny gruppledare för Socialdemokraterna.

delningar

Efter att Anders Ygeman (S) fått posten som minister i Stefan Löfvens nya regering har Socialdemokraterna tagit beslut om en ny gruppledare. Den som blivit vald är Annelie Karlsson från Kristianstad. Hon får nu uppgiften att leda det politiska arbetet i parlamentet.

– I en tid när det parlamentariska arbetet är viktigare än någonsin är det tryggt med en så erfaren och skicklig riksdagsledamot som Annelie Karlsson som ny gruppledare för Socialdemokraterna, säger statsminister Stefan Löfven (S), i en artikel på Socialdemokraternas hemsida.

– Jag är stolt och känner mig väldigt hedrad att få förtroendet att leda vår riksdagsgrupp. Riksdagsarbetet är ett lagarbete. Jag ser fram emot att få arbeta med alla våra ledamöter för att göra ett så stort socialdemokratiskt avtryck i riksdagen som möjligt, säger Annelie Karlsson.

Kristianstadspolitikern har tidigare arbetat som ombudsman på fackförbundet Handels. Hon har också arbetat på Kappahl i Kristianstad. Till riksdagen kom Annelie Karlsson år 2010.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar