Laddar

Polisjakt efter våldsam bilförare – två personer anhållna

Hundpatrull sattes in för att hitta förövarna – som nu misstänks för flera brott.

delningar

På natten till torsdag blev en polispatrull inblandad i en biljakt på E22 utanför Kristianstad, rapporterar Kvällsposten. Två personer har anhållits.

Det var vid klockan två på natten som en polispatrull ska ha fått syn på fordonet på E22 vid Sätaröd, väster om Tollarp och bestämde sig för att kontrollera fordonet. Men föraren ska istället ha gasat på och patrullen tvingades följa efter.

Bilen försvann ur patrullens synfält. Men efter ett tag påträffade en annan patrull samma bil på Kristianstadsvägen. Den hade då krockat med en lydstolpe och förövarna hade lämnat platsen.

Hundpatrull sattes in och polisen sökte i området efter de misstänkta, som till slut hittades. Det misstänkta personerna är en 35-årig man och en 36-årig kvinna som nu sitter anhållna.

Mannen misstänks för stöld, alternativt häleri, drograttfylleri grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt nartkoikabortt för eget bruk och innehav.  Kvinnan misstänks för stöld alternativt häleri, och narkotikabrott eget bruk samt innehav.

Kvällsposten skriver att polisen funnit misstänkt stöldgods, brottsverktyg och narkotika i bilarna. Det ska röra sig om elektronikprylar som mobiltelefon, dator och kamera.

Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.

 

Relaterade artiklar