Laddar

Polisen stoppade narkotikapåverkad förare – hittades med kniv mellan benen

På onsdagen fick polisen rycka ut till Degeberga för att stoppa en narkotikapåverkad förare. De hittade honom senare sovande i bilen med en kniv mellan benen.

delningar

Klockan 12 på onsdagen uppmärksammade vittnen i Degeberga hur en bilist körde in i en betongsugga i närheten av Coop och sedan körde vidare från platsen. En polispatrull larmades dit eftersom att föraren misstänktes vara narkotikapåverkad.

– De hittade honom på Tingsvägen där han hade somnat i bilen. Man gjorde en husrannsakan och hittade både narkotika och en kniv som föraren hade mellan benen i förarstolen. Polisen omhändertog honom enligt lagen om berusning, säger Robert Loeffel, kommunikatör hos polisen.

Mannen som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Eslöv har fått sova ruset av sig och det har hållits ett inledande förhör. Han är nu misstänkt för en rad olika brott, bland annat drograttfylleri, innehav av narkotika (amfetamin), grov vårdslöshet i trafiken, smitning, brott mot knivlagen och olovlig körning. Mannen saknade även körkort.

En förundersökning har inletts om gärningarna och fler förhör med honom kommer att hållas. Efter det ska åklagaren ta beslut om åtal.

Relaterade artiklar