Polisen går ut med varning – så enkelt kan du drabbas

. - Foto: Bildbyrån

Utfärdar varning på sociala medier – har fått in flera anmälningar.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Snart stundar skatteåterbäringen – då försöker bedragare att lura människor på olika sätt. Precis som de senaste åren är det vanligt att bedragare skickar ut mejl som ser ut att komma från Skatteverket, där det framgår hur mycket skatt man får tillbaka. Polisen har utfärdat en varning om att absolut inte klicka på länken eller bilagor i mejlet.

I mejlet uppmanas mottagaren att klicka på en länk för att kunna få åtkomst till pengarna. Men för att få ut pengarna krävs att man lämnar ut information om sitt kontokort.

Polisen har fått in flera anmälningar de senaste dagarna gällande mejl som ser ut att komma från Skatteverket. I en tidigare artikel i Dina Pengar varnar Jan Olsson vid polisens nationella bedrägericentrum för mejlen.

– Klicka absolut inte på länkar eller bilagor. Den här sortens mejl kommer varje år i deklarationstider. Det är ofta på en ganska låg summa, några tusenlappar och en ojämn summa för att verka trovärdigt, sa Jan Olsson till Dinapengar.se.

Ett länkklick kan innebära att ditt konto töms på pengar, enligt polisen. Polisen har gått ut med en varning på sin hemsida och sociala medier.

"Falska mejl är särskilt frekventa under vissa perioder, till exempel när det är deklarationsdags", skrev polisen i ett meddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.