Laddar

Polis gjorde nya skelettfynd på Ivö

Fler skelettdelar har hittats på i det avspärrade området på Ivö.

delningar

Den 9 juli gjorde svampplockare upptäckten av ett skelett ute på Ivö, vilket snabbt kunde fastställas som ett människoskelett. I onsdags genomförde polis en ny genomsökning på platsen och precis som Kristianstadsbladet tidigare berättat om resulterade sökningen i att polisen fann nya skelettdelar.

– Det är inga nya genombrott på nåt sätt. Det vi gjorde var att vi genomsökte området innanför avspärrningarna, 200-250 kvadratmeter stort, och lyfte på all mossa. Där hittade vi ytterligare några skelettdelar, säger Anders Svenson, chef för grova brott vid Kristianstadspolisen, till 24Kristianstad.

Skelettdelarna har nu skickats till Rättsmedicinalverket i Lund, vilket ska fastställa om det är människoben och om det i sådana fall kommer från samma person – vilket polisen starkt misstänker.

– Det är mest för att få konstaterat att det är människoben. Vi hittade bland annat revben och det fattades då några revben till skelettet, som vi inte hittat tidigare.

Hur fortgår arbetet med att identifiera skelettet? – Det vi gjort är att vi ställt frågor till länderna runtomkring Östersjön, där vi i första hand inväntar svar. Det är DNA-profilen som vi skickar runt. Så där är vi. Så vi avvaktar svar från de länder vi frågat och avvaktar besked från kol 14-metoden, säger Anders Svenson.

Efter onsdagens genomsökning bekräftar polisen att man nu är färdiga med att söka på platsen för fyndet och har hävt den avspärrning som tidigare fanns på Ivö.

Sedan tidigare har polis kunnat fastställa att skelettet tillhör en vuxen person och därefter att det rör sig om en man. Det är dock än så länge oklart om något brott ligger bakom skelettfyndet eller ej.