Planeringen inför stadsfesten i full gång: ”Ska finnas något för alla”

Samir och Viktor kommer att uppträda på fredagen. Foto: Jesper Zerman, Bildbyrån

Arrangören Kevin Andreasson berättar om hur stadsfesten kommer att bli.

delningar

Från 1990-talet fram till år 2011 arrangerades Kristianstadsdagarna i staden. Den flera dagar långa festivalen upphörde sedan men har varit efterlängtad av många invånare. I februari i år stod det klart att det i sommar kommer att anordnas en ny stadsfest i Kristianstad och planeringen är nu i full gång.

– Stadsfesten kommer att bli en stor festival mitt inne i stan. På Stora Torg kommer det att vara en stor scen med några av Sveriges bästa artister. På Nya Boulevarden och Stora Torg kommer det att bli tivoli och på Lilla Torg kommer vi att lägga familjeområdet, säger Kevin Andreasson, arrangör för Kristianstad Stadsfest.

Stadsfesten kommer att äga rum den 10-13 juli. Förutom tivoli och den stora scenen kommer det att byggas ett Food & Market-område på Östra Boulevarden. Arrangörerna hoppas också att handlarna kommer att flytta ut och visa upp sina erbjudanden på Östra samt Västra Storgatan.

– Stadsfesten är ett arrangemang för alla åldrar men det blir att vi siktar oss till familjerna, men vi vill givetvis att det ska finnas något för alla.

Arrangörerna har redan meddelat att Samir och Viktor kommer att uppträda under festivalen. Deras spelning är på fredagen den 12 juli.

– Vi har flera artister kvar som kommer att släppas under våren. Vi kommer ha minst två artister varje kväll, säger Kevin Andreasson.

Även dagarna kommer att fyllas med underhållning, främst för de yngre barnen. Bland annat kommer det arrangeras ett superhjältelopp där barnen ska vara utklädda som sina favoritsuperhjältar. Sean Banan kommer att vara konferencier och sedan göra sin egen show efteråt.

– Bamse och Lova kommer att komma ena dagen och då finns det möjlighet att träffa dem. De kommer även att spela en teater som är väldigt uppskattad av alla barn.

Enligt arrangörerna har responsen från allmänheten hittills varit mycket positiv.

– Det känns verkligen efterlängtat med en stadsfest i Kristianstad, säger Kevin Andreasson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar