Pinchos storsatsning: Så blir restaurangen i Kristianstad

App-restaurangen Pinchos kommer till Kristianstad – och upp till 15 nya arbetstillfällen skapas av etableringen. "Det kommer bli en mellanstor restaurang med ungefär 120 platser, och med mellan 10 till 15 anställda", säger Caisa Lintunen på Pinchos.

delningar

Den populära restaurangen Pinchos kommer till Kristianstad. 24Blekinge.se kunde redan i september avslöja intresset, och i måndags stod det klart att man öppnar under vintern.

– Vi har haft en stor efterfrågan i Kristianstad och det har varit en starkt bidragande orsak till satsningen. Dessutom passar sig vårt koncept bra i småstäder. Så varför inte Kristianstad, tänkte vi? säger Caisa Lintunen, kommunikatör på Pinchos.

Restaurangen som är belägen på Östra Storgatan kommer öppna senast i mars, men förhoppningen är redan vid årsskiftet. Det kommer bli en stor restaurang med ungefär 120 platser.

– Vi kommer anställa upptill 15 personer, med tio heltidsanställda. Vi kommer börja söka snart. Nu när allt är klart, så är det bara att trycka på knappen och köra, säger ägaren Allan Schwech.

Vad blir din stora utmaning? – Jag vet inte. Att hitta rätt personal kanske? Men det ska nog också gå bra. Jag ser inga större utmaningar, utan detta kommer gå jättebra, säger Allan Schwech.

Menyn består av cirka 30 olika smårätter. All beställning av mat, dryck och bord sker via en app i telefonen. De som inte har den typen av telefon får låna på plats för att beställa.

– Men det är många som tror att vi serverar tapas, men det stämmer inte riktigt. Vi har smårätter från hela världen, allt från spanska tapas till ungersk miniplankstek och sushi. Vi har ett ihopplock av det bästa från hela världen, säger Caisa Lintunen.

Pinchos storsatsar och det står klart att man även kommer öppna i Västerås, Kalmar, Varberg, Uppsala, Eskilstuna, Lund. Sedan tidigare finns app-restaurangen i cirka 20 städer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.