Pernilla öppnar ny djuraffär i centrum: "Stor efterfrågan"

Ambitionen är att slå upp portarna den 20 maj: "Redan börjat med rekryteringsarbetet".

delningar

Pernilla Svensson från Osby driver sedan tidigare två djuraffärer tillsammans med sambon Markus Pålsson. Den ena som ligger i Osby öppnades år 2000 och den i Älmhult har funnits i fem år. Nu har de valt att även etablera sig i Kristianstad. Planen är att djuraffären Animalix, som ska husera i Boretts gamla lokaler på Nya Boulevarden, ska öppna den 20 maj.

– Det kan bli lite tajt men vi ska göra vårt bästa för att kunna öppna då. Jag tror att efterfrågan kommer var stor. Vi kommer själva att arbeta en hel del i butiken men har också personer som ska testjobba i våra befintliga butiker, så rekryteringsarbetet är igång. säger Pernilla Svensson.

Butiken är totalt 500 kvadratmeter stor med lager och personalutrymmen inräknade.

– Vi har något för alla som är djurägare och tror att det kan vara ett bra flöde av människor som passerar butiken. På sikt kommer vi kunna bygga upp en stamkundskrets men räknar med att det kan ta några år, säger Pernilla Svensson.

Pernilla Svensson och sambon Markus Pålsson öppnar i Boretts gamla lokaler. Foto: Tillväxt Kristianstad.

Vad är roligast med att driva en djuraffär?

– Jag gillar utveckling och menar att hela konceptet kan utvecklas som till exempel personalbiten och sortimentet, säger hon och fortsätter:

– Jag gillar också att djur är positiva. De lever livet och är glada och nöjda över det. Djuren kan också vara ett stöd om man är trött eller ett sällskap när man ska sova.

Pernilla Svensson menar att intresset för dessa djur förändrats något över tid.

– Det är vanligare att man skaffar hund än katt. Men katterna har fått högre status och blivit mer ett sällskapsdjur än bara en råttjägare. Hunden är en följeslagare och människans bästa vän. Trenden med smådjur har minskat – alla har inte tid för det. Hos oss är känslan att akvaristiken (fiskar reds anm) har blivit allt populärare.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln uppgav vi att butiken kommer att sälja hundar och katter, vilket var felaktigt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar