Laddar

Parkeringstvist avgjord i hovrätten

Mannen från Kristianstad tvingas betala p-böter, men kommunen får stå för rättegångskostnaderna. Det framgår av en ny dom från hovrätten.

delningar

Det var i september år 2016 som mannen från Kristianstad parkerade på  Magasinsgatan då en parkeringsvakt utfärdade en parkeringsbot. Mannen hävdar att det under hela dagen låg ett giltigt bevis innanför vindrutan på att parkeringen var betald. Han tog också bilder som bevisar detta.

Parkeringsvakten hävdar å andra sidan att hen har kollat både i bilens vindruta, i sidorutorna, under ett solskydd mellan bilens säten. Ingenstans fanns någon parkeringsbiljett.

Tingsrätten dömde till Kristianstads kommuns fördel, vilket innebar att mannen skulle behöva betala både de 400 kronorna i p-böter och ytterligare 900 kronor i rättegångskostnader. Domen valde han att överklaga till hovrätten.

Nu har även de tagit ett beslut. De konstaterar att bilisten hade en giltig parkeringsbiljett, men det är oklart ifall den var synlig utifrån. Enligt domen så slipper han betala rättegångskostnaderna.  Det innebär att kommunen istället får stå för de 900 kronorna.

Relaterade artiklar