Paret skriver låt för Musikhjälpen: "Alla kan vara med och bidra"

David Albin och Therese Modig har tillsammans gjort en låt för Musikhjälpen. Foto: Privat samt Wikimedia/Abbedabb

David Albin och hans synskadade sambo Therese Modig har gett ut en låt tillsammans för välgörenhet.

delningar

För några år sedan flyttade David Albin och hans sambo Therese Modig från Kristianstad till Olofström. Han hade fått jobb där på Volvo. Mycket av fritiden har dock ägnats åt musiken. Nu hade de tillsammans skrivit en låt där alla intäkter går direkt till välgörenhet. Den heter "Tillsammans ska vi vandra".

– Vi har komponerat att skrivit en låt där alla intäkterna går till Musikhjälpen. Alla kan vara med och bidra, bland annat genom att gå in och lyssna på Spotify. Musikbolaget som har lagt ut låten gör en avräkning till mig varje månad. Var tredje månad får jag också från Stim. Det innebär att vem som helst kan hjälpa till utan att det kostar en krona. Dessutom har vi en bössa på Musikhjälpens hemsida där vi samlar in pengar, säger David Albin.

Vad handlar er nya låt om?

– Therese som har skrivit texten är blind på ena ögat sedan födseln. Sedan hon tappade näthinnan år 2014 blev hon nästan helblind. Hon ser kanske 30 centimeter framför sig idag, men har inte fått den hjälp hon behöver från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. Den handlar om hennes erfarenheter och att stötta andra i en liknande situation.

Varför har ni valt Musikhjälpen?

– Det är en bra organisation och vi vet att pengarna kommer fram. Förra året ville vi vara med, men temat (barnsexhandel) var svårt att skriva en låt om. Detta år handlar det om handikapp, något som inte alltid syns utåt. Eftersom Therese är i den situationen var det något som hon enklare kunde förmedla, säger David Albin.

Låten kommer att finnas på streamingtjänsterna Spotify, iMusic, Youtube, Dezer och Tidal. I den spelar David akustisk musik och står även för sången. Sedan han var sjuårsåldern har han spelat gitarr.

Pengarna som de får in genom sin nya låt kommer att gå till att hjälpa människor med funktionsnedsättning. Det kan exempelvis handla om att köpa kryckor och rullstolar, att utbilda lärare eller betala lönen för en sjukgymnast.

– Jag hoppas att vi får in så pass mycket att det blir en större summa, det är vår ambition. Vi hoppas att alla vill vara med och bidra, genom att lyssna på låten, säger David Albin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar