Laddar

Par åtalas efter skjutningar i Kristianstad

Polisen hittade en pistol i lägenheten. - Foto: Mostphotos

Efter ett ingripande i en lägenhet i Kristianstad under hösten, åtalas nu ett par tillsammans med en 17-åring.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det hela började med en rutinpatrullering i september förra året. Polisen skulle stanna en bil på en adress i Kristianstad, men föraren valde att trycka på gasen och köra från platsen. Det ledde till en biljakt där mannen slutligen kunde stoppas. Han misstänktes då vara påverkad av narkotika.

Polisen gjorde en husrannsakan hos mannen där de hittade droger. En kvinna kopplades till samma person och hos henne gjordes ytterligare en husrannsakan.

Där fann polisen en pistol som ska ha använts vid två skjutningar tidigare i Kristianstad. Det ska ha varit på Vemmenhögsgatan den 24 juni samt på Näsby den 9 september.

I lägenheten fanns också en viss mängd ammunition. Den tillsammans med vapnet har analyserats av Nationellt Forensiskt Centrum. Pistolen förvarades tillsammans med en ansiktsmask som skulle kunna användas till maskering.

Nu åtalas den 22-åriga mannen och den 23-åriga kvinnan. De misstänks för grovt vapenbrott. En 17-årig kille är misstänkt för försök till grovt vapenbrott. Det skriver Kristianstadsbladet.

Relaterade artiklar