På topplistan – Kristianstad med bland Sveriges bästa stationer

Den här placeringen får Kristianstads centralstation.

delningar

Sveriges tågresenärer blir inte bara fler, de uppskattar också landets stationer allt mer. Jernhusen mäter återkommande "Nöjd Resenärs Index" som innebär hur Sveriges tågresenärer uppfattar miljön, tryggheten och servicen på landets största järnvägsstationer. Kristianstads centralstation hamnar på plats elva bland Sveriges populäraste järnvägsstationer. Det innebär att Kristianstad delar placeringen med tågstationerna i både Västerås och Växjö. Kristianstad får ett NRI på 68 för 2018, vilket blir hela 9 steg framåt i placeringen jämfört med Kristianstads NRI för 2016. Det är en av de stationer som tar flest kliv framåt på topplistan.

- Undersökningen visar att resenärerna tycker det är enkelt att hitta, de känner sig trygga och att det är rent och välkomnande. De är också nöjda med utbudet av restauranger, caféer och kiosker, säger Åsa Dahl, affärsområdeschef på Jernhusen i ett pressmeddelande.

Nöjdast visade sig resenärerna vara i Nässjö där stationen uppnår ett NRI på 81. I toppen ligger också Borås, Gävle och Malmö på en delad andraplats. Den senaste undersökningen omfattar 36 stationer och genomfördes i samarbete med Novus i december 2018. Resultatet ökar för hela landet med totalt fyra punkter till 73.

Vid förra mätningen mättes nöjdheten endast hos ett urval av stationer, medan 2018 års undersökning omfattade samtliga större stationer hos Jernhusen.

- Undersökningen visar att vi är på rätt väg och den ger oss ett bra underlag till fortsatta förbättringar på stationer i alla storlekar och över hela landet, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen i pressmeddelandet.

TOPPLISTAN 2018

• Nässjö – NRI 81

• Malmö, Gävle, Borås – NRI 80

• Göteborg – NRI 77

• Lund, Östersund – NRI 76

• Linköping, Alvesta – NRI 75

Pressbild

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar