Laddar

Ordföranden: ”Rör sig om en enskild Kallingesupporter”

En bortasupporter misshandlade en publikvärd i toppmötet. ”Han fick ett utfall där mot vår publikvärd”, säger KIK-ordföranden.

delningar

Under onsdagens möte mellan Kristianstads IK och Kallinge/Ronneby IF utspelade sig mörka scener vid sidan av isen. En publikvärd blev då misshandlad utav en bortasupporter – som tog strypgrepp om publikvärden.

– Det är alltid allvarligt när vår personal på något sätt blir utsatt för hot eller våld, och nu var det våld. Men jag tycker inte vi får göra detta till en större sak än vad det är, utan det rör sig om en enskild Kallingesupporter. En äldre man, jag tror han var 65+. Kallingesupportrarna i övrigt har skött sig väldigt bra, säger Christian Falk, ordförande i Kristianstads IK.

Då Kristianstads IK arbetar med att flera publikvärdar står tillsammans kunde den andra publikvärden snabbt avstyra händelsen, varpå ordningsvakter kvickt var på plats och tog hand om mannen. Efter händelsen har en anmälan rörande misshandel gjorts mot mannen.

– Vår bild är att farbrorn var irriterad från start. Han ville inte gå till bortastå utan ville gå in vid den ordinarie ingången. Men som vid alla arenor har vi särskilda ingångar för att skilja på hemma- och bortasupporters. Sen var programbladen slut vid ett tillfälle och då blev han lite mer irriterad. Sen fick han väl ett utfall där mot vår publikvärd, helt plötsligt nån gång mellan andra och tredje, säger Christian Falk.

Hur mår publikvärden nu efteråt? – Vi hade en briefing där vi pratade och hördes av efter matchen, där det verkar som att hon tagit det bra. Vi kommer givetvis följa upp detta. Även om hon tog det bra blir man ju chockad när nåt sånt här händer.

Även om Christian Falk menar att säkerhetsarbetet utvecklats hos KIK är han tydlig med att man måste sätta sig ner och diskutera händelsen, men även höra vilken bild Kallinge/Ronneby-supportern har innan man går vidare ytterligare.

Att helt få stopp på händelser likt onsdagens misshandel blir dock svårt.

– Kommer det mycket folk kan saker hända, även om det inte händer ofta. Efter Nybro-incidenten, men även innan, har vi tagit säkerhetsarbetet på väldigt stort allvar. Jag tror vi är nästintill enda laget i ettan där bortasupportrarna har egen ingång, där det är vakter på varje match, avspärrningar och att de har en egen kiosk. De brukar alltid vara positiva att komma till Kristianstad.

–Men hur man ska undvika sånt här… Det är bara att på se samhället i stort. Det händer saker överallt. Men eftersom det (säkerhetsarbetet reds. anm.) fungerade så bra tror jag knappt någon märkte det. Det ska kännas tryggt att gå på hockey i Kristianstad.

Relaterade artiklar