Laddar

Öppnar nytt kafé – invigs i helgen

Ett nytt kafé ska öppnas i Degeberga på söndag. Ingrid Palmqvist tillsammans med Catty Palmqvist kommer att driva verksamheten. Det hela invigs med smörgåstårta.

delningar

Sedan det gamla kaféet i Degeberga stängde år 2014 har byn stått utan en samlingspunkt där invånarna kunnat ta en fika. Nu ska det bli ändring när Ingrid Palmqvist öppnar nytt. På söndag klockan 12.00 slår hon upp portarna till Degeberga Café & Bageri på Tingsvägen 23.

– Jag jobbade tidigare inom hemtjänsten och de gamla kände att det fattades ett kafé i byn. Då hittade jag dessa lokalerna och det blev perfekt. Nu har vi skaffat möbler och ställt i ordning. Det har gått snabbt, men nu är det bara att köra på, säger Ingrid Palmqvist.

Idén till verksamheten fick hon redan i september månad. Efter att ha gått en kurs i att starta eget företag började planerna. Degeberga byalag har gett råd om vad folket kan tänka sig att köpa. Visionen är att utveckla verksamheten efterhand.

– Vi börjar med kakor, bakverk, take away, frukostbuffé, drycker och mycket mer. Vi har också funderat på att ha pubkvällar här under vintern, säger Catty Palmqvist. – Vi har även planer på att ha picknickkorgar med fika som gästerna kan ta med sig ute i naturen eller på stranden, säger Ingrid Palmqvist.

Lokalen består av flera rum och en stor del av inredningen går i gammal stil. Här finns bland annat en butiksdisk från början av 1900-talet. På väggarna hänger tavlor från en lokal konstnär. Fler verk ska det dessutom ställas ut under konstrundan i påsk.

– Det bor många äldre personer i Degeberga och då kan de få känna igen sig, säger Ingrid Palmqvist.

Hur tror du att det kommer att gå för er efter att kaféet har öppnat? – Min dröm är att folk ska trivas här och bli återkommande gäster. Det pratas mycket redan nu i byn om att vi ska öppna. Vi har också gjort en marknadsundersökning som visar på stort intresse. På sommaren kommer det förbi mycket turister här i Degeberga, det finns också många arbetare som kan komma in och fika, säger Ingrid Palmqvist.

Relaterade artiklar