Ola Lindgren lämnar IFK omedelbart

Ola Lindgren.

IFK Kristianstad huvudtränare Ola Lindgren kommer att lämna klubben i förtid. Det meddelades under torsdagen.

delningar

För bara några dagar sedan meddelade IFK Kristianstad att deras huvudtränare Ola Lindgren kommer att få lämna handbollsklubben. Nu har de haft diskussioner om hans framtid och där har tränaren haft önskemål om att lämna i förtid.

Ola Lindgren kommer därmed inte att fullfölja kontraktet som avslutas den 30 juni, utan lämna klubben omedelbart. Det sker i samband med omstarten av säsongen, skriver IFK i ett pressmeddelande.

– Det har varit en fantastisk tid i IFK Kristianstad men allting har ett slut. I den rådande situationen har vi kommit överens om att avsluta vårt samarbete nu och jag är glad att föreningen gått mig till mötes i frågan, säger Ola Lindgren.

– Det har varit ett svårt beslut då vi har ett kontrakt med Ola för hela denna säsongen och det för oss hade varit den bästa lösningen att Ola fullföljt det. Nu har vi gått Ola tillmötes i hans önskan att lämna med omedelbar verkan och har en gemensam syn på det, säger Johan Cosmo, ordförande i IFK Kristianstad.

Fram tills dess att klubben har utsett en ny ledare, kommer laget att ledas av assisterande tränaren Lars Olsson och Ulf Larsson. Jesper Larsson kommer att stötta upp.

Ola Lindgren kommer att avtackas senare under vintern eller våren. Redan nu på lördag är han dessutom nominerad i Nordöstra Skånes Idrottsgala i kategorin Årets Tränare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar