Ola Lindgren lämnar IFK Kristianstad

Ola Lindgren. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån.

Nu är det klart. Efter säsongen kommer IFK:s tränare Ola Lindgren att lämna klubben.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det har under en längre tid spekulerats om att IFK Kristianstads huvudtränare Ola Lindgren skulle lämna handbollsklubben. På tisdagskvällen blev det officiellt. Efter dryga 7 framgångsrika säsonger kommer de att gå skilda vägar.

– Ola Lindgren har gjort ett fantastiskt arbete och varit en viktig och avgörande del i våra sportsliga framgångar under 2010-talet. I avvägningarna mellan olika alternativ har vi valt att söka oss en ny tränare även om det varit ett mycket svårt val, säger ordförande Johan Cosmo, i en artikel på klubbens hemsida.

Ola Lindgren kom till IFK Kristianstad år 2012. Sedan dess har han lett IFK till sex SM-finaler, en åttondelsfinal i Champions League och fyra raka SM-guld.

Det är ännu inte klart vem som kommer att ta över rollen som huvudtränare. Klubben har tidigare bekräftat för Kristianstadsbladet att de skickat en intresseansökan till Ljubomir Vranjes, men det är ännu inte klart ifall han blir den person som tar uppdraget.

– Parallellt med arbetet med nästa säsongs spelartrupp har klubben nu fullt fokus på att teckna avtal med ny huvudtränare för kommande säsonger och vi hoppas att detta skall vara klart så snart som möjligt, säger sportchefen Jesper Larsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar