Laddar

Ofredade kvinna och smetade bajs på väggen

En man skriven på en adress i Kristianstads kommun döms för ofredande och skadegörelse. Han ska bland annat ha smetat bajs på en vägg.

delningar

Det var i januari månad för mer än ett år sedan som mannen i 40-årsåldern, skriven på en adress i Kristianstad, var på besök i Falun. Han slog sig ner vid en kvinna på ett kafé och började prata om smink.

Plötsligt tog mannen tag i kvinnans handled och sade ”nu ska du få se hur man sminkar sig”. Därefter smetade han foundation på kvinnans arm. Hon blev rädd, sprang in på en toalett och väntade på att polisen skulle anlända. Mannen anmäldes för ofredande.

Vid ett senare tillfälle ska samma person har blivit omhändertagen enligt LOB, då han var alldeles för berusad. Mannen ville gå på toaletten, men blev nekad av arrestvakterna. Han var helt enkelt för stökig.

Därför gjorde han istället sitt behov i cellen, somnade och torkade av sin avföring på en stor del av cellens väggar. Det trots att det i arresten fanns avlopp och rinnande vatten att tvätta sig med. Efter den händelsen samt en händelse med krossade fönsterrutor i Härnösand, blev mannen också åtalad för skadegörelse.

Nu har det hela fått sitt rättsliga efterspel i Ångermanlands tingsrätt. Mannen döms till skyddstillsyn och ska betala cirka 22 000 kronor i skadestånd för den skadegörelse han visat sig vara skyldig till. Han förekommer sedan tidigare 31 gånger i belastningsregistret. Den senaste domen var för ett snatteri i Stockholm.

Relaterade artiklar